Appel milkshake

Zin in een lekkere frisse zomerse milkshake? Maak dan eens deze appel milkshake. Lekker, simpel en bijzonder lekker. Natuurlijk gebruiken we echte appels, zo pak je ook nog één van de twee stuks fruit mee die je per dag zou moeten eten.

Deze milkshake kan je ook een meer winters karakter geven: doe er een snufje kaneel doorheen en de associatie met appeltaart is meteen daar. Je kunt ook een partje appel apart houden en die bestrooien met suiker en kaneel. Dat partje hang je dan over de rand van het glas (even een inkeping snijden)

Het recept is goed voor 2 glazen appel milkshake

Ingrediënten voor milkshake met appel

  • 150 ml melk
  • 4 bollen vanille-ijs
  • Scheutje citroensap
  • 2 appels
  • Half zakje vanillesuiker
  • Snufje kaneelpoeder (voor de winterse appeltaart variant)

de combinatie appel en kaneel doet het altijd goed, dus waarom niet in je milkshake?

de combinatie appel en kaneel doet het altijd goed, dus waarom niet in je milkshake?

Hoe maak je de lekkerste appel milkshake?

  • De appels schillen, klokhuis er uit snijden en dan in blokjes snijden
  • Doe de blokjes appel in de blender
  • Giet er een beetje citroensap bij (ongeveer 2 eetlepels)
  • Nu de melk en het ijs toevoegen
  • Eventueel vanillesuiker (voor liefhebbers van zoete milkshakes) en kaneelpoeder toevoegen
  • Zet de blender aan en na ongeveer 2 minuten heb je een heerlijke schuimende milkshake met appel
  • Giet de milkshake in hoge glazen en het grote genieten kan beginnen
  • Eventueel het glas mooi maken met een stukje appel zoals hierboven beschreven

kaneel door je milkshake maakt het meteen een soort appeltaart milkshake

kaneel door je milkshake maakt het meteen een soort appeltaart milkshake

Op het nu zomer of winter is: een lekkere milkshake gaat er altijd in bij mij. Als jij zelf nog suggesties hebt voor lekkere milkshake recepten dan hoor ik dat natuurlijk graag. Hieronder kan je reageren.

Latest Comments

  1. Melika 12/11/2013

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.