Mango milkshake zelf thuis maken

Zin in een heerlijk mango milkshake? Die maak je met gemak thuis met dit eenvoudige recept. Gewoon lekker als verfrissend tussendoortje of als fruitig nagerecht.

Het beste seizoen voor mango

Mango’s zijn het hele jaar te verkrijgen, ze komen echter wel steeds uit verschillende uithoeken van de wereld. In onze winter komen ze bijvoorbeeld uit Peru en Ecuador en in de zomer uit Puerto Rico, Mali of Senegal.

Mango bevat trouwens lekker veel vitamines: vooral vitamine C en ook vitamine A! Bewaar mango’s trouwens  niet in de koelkast maar op een redelijk koele donkere plek in huis.  Aan de kleur van een mango kan je niet zien of hij rijp is. Je moet even voelen aan de schil, als die een beetje meegeeft is hij rijp.

Ingrediënten voor Mango milkshake

  • 1 mango
  • 200 ml roomijs
  • 150 ml. melk
  • 1 theelepel vanillesuiker

Hoe maak je zelf thuis een mango milkshake?

  • De mango schillen, pit verwijderen en het vruchtvlees in stukjes snijden
  • De mangoblokjes, ijs en melk in de blender doen
  • Vanillesuiker toevoegen (kan je eventueel ook weglaten)
  • De blender zijn werk laten doen en na 2 minuten kan je mango milkshake in hoge glazen gieten

mango milkshake mango's op kar

In tropische landen zijn mango’s bepaald niet exclusief, vergelijk het maar met onze appels

Mango eerst blancheren?

In een aantal bronnen ben ik tegen gekomen dat mango in combinatie met zuivel niet goed werkt. Bijvoorbeeld op wikipedia: Mango bevat enzymen die eiwitten afbreken door de eiwitketens in stukjes te knippen. Mango is dan ook moeilijk met ijs, melk of vlees te combineren. Men blancheert mango daarom voor gebruik als mango in combinatie met zuivel of gelatine wordt verwerkt. Door dit blancheren worden de enzymen (proteasen) inactief.

Mijn ervaring is echter dat het best zonder blancheren gaat, maar je kunt dus evt. problemen voorkomen door de mango te blancheren, ik ben zelf vrij eigenwijs en laat dat achterwege.

Nog een milkshake recept met mango 

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.